Perfect Fight Club
Muay Thai, Ökölvívás, Jóga

WAKO világkupa

A csapat végre egy világméretű és színvonalú versenyen is megmérettette magát, aminek rendkívül örültem, hisz nagyon nagy tapasztalat egy ilyen eseményen indulni!

 

WAKO által szervezett verseny a K1 bunyósok legjavát vonultatja fel. A versenyen nagyon érdekes volt tapasztalni, hogy különböző országok milyen szinten tartanak a küzdősport terén.

A két sportolónk, akik "bemerészkedtek az oroszlánbarlangba": Bereczki Dominik és Turóczy Vajk.

 

Elsőnek Dominik került a szorítók közé egy fehérorosz ellenféllel szemben. Dominik 71 kilogrammos mezőnyben indult, ahol  kilenc versenyző nevezett. A küzdelem során beragadt, nem azt adta ki magából, ami benne van. Annak fényében, hogy a fehérorosz nyerte meg az egész tornát, dicséretes eredmény Dominiktől, hogy az első világversenyen így teljesített.  Végül egyhangú pontozással maradt alul.

Vajk a 63 és fél kilogrammos súlycsoportban indult. Négy nevező volt ebben a súlycsoportban. Magyarország két legjobbak között rangsorolt magyar bunyósával volt egy súlyban, Habas Antoannal és Géczei Róberttel. Vajk Robival kezdett, de most még túl nagy falat volt neki, viszont így is nagyon odatette magát a küzdelemben. A harmadik menetben, egy szerencsétlen frontális tolórúgásba nézett, és felrepedt az orra, így az erős vérzés miatt feladásra kényszerültünk. Ezzel a teljesítménnyel is, mivel négyen voltak a súlycsoportban és két harmadik helyezett volt, a világkupán bronzérmes lett! Elismerés illeti a fiúkat azért, hogy a hathetes felkészülést lelkiismeretesen végigcsinálták  és becsülettel állták a sarat egy ilyen rangos versenyen is.

 

Hatalmas nagy tanulság volt mind a versenyzőknek, mind nekem, hogy láttuk a profi válogatottakat dolgozni, mint pl. a szerb vagy a fehérorosz csapatot. Hihetetlen volt, hogy a szerb válogatott nyolc! edzővel érkezett meg és  példaértékű volt az az összetartás, amit a fehérorosz es a szerb válogatott csapat tanúsított.

A szerb és fehérorosz szurkolótábor olyan szinten buzdította csapatát, mintha csak hazai pályán lettek volna.

Igazán példát vehetnénk róluk a szurkolás terén.

 

Üdv mindenkinek a P.F.C. csapata nevében.

 


WAKO világkupa - 1. kép
 
 
(C) Perfect Fight Club, minden jog fenntartva