Perfect Fight Club
Muay Thai, Ökölvívás, Jóga

A Muay Thai rövid története

A muay thai fejlődésére nagy hatást gyakoroltak a középkori évek, amikor gyakoriak voltak a háborúskodások. Íjakkal, nyilakkal, lándzsákkal harcoltak, és elkezdtek kialakulni a különböző pusztakezes irányzatok is. A harcos a saját testéből kovácsolt fegyvert. De ez az út a lelkét is megedzette, különféle régiókban különféle stílusok jöttek létre. /KOREA-taekwondo, hapkido, hwarang-do, KÍNA-kung fu, JAPÁN-karate, jiu jitsu stb./ És természetesen Thaiföld akkori nevén SIAM, Muay thai. Siam rendszerint háborúban állt a szomszédos Burmával. Történt, úgy a XVI-ik században, hogy Nareusan király, aki nagy harcos hírében ált, egy csata során fogjul esett. A Burmaiak ismerték bátorságát, mint a legjobb pusztakezes harcos, és adtak neki egy esélyt a szabadságáért. Miután győzött és hazatért, Siam nemzeti hősként ünnepelte. Ez a művészet a katonai képzés fő része volt.

A harcosok megedzették izmaikat, csontjaikat, és a használt technikák veszedelmesnek bizonyultak. Hamar nemzeti sporttá vált, és elterjedt mint a küzdelem leghatékonyabb formája Ezt a sportot mindenki gyakorolhatta a társadalmi hovatartozástól függetlenül. A legjobb harcosok ismertek, és elismertek lettek szerte a királyságban. A király közülük választotta ki a speciális zsoldosait, a korai időktől kezdve egészen az 1900-as évek elejéig. Az 1900-as évek elején, a nyugati ökölvívás hatására megrefolmálták a muay thait. A megengedett technikákat lecsökkentették, de még így is az egyik legerőteljesebb, leghatékonyabb harcművészetek közé sorolható! Bevezették a kesztyűk használatát, /eddig gyantába, és üvegbe mártott bandázst használtak/ És a küzdelmi időt menetek közé szorították.

Thaiföld buddhista ország, hisznek Buddha tanításában. De a buddhizmus elterjedése előtt a varázslatban hittek. Hittek a szellemekben, és tudták, hogy kell bánni ezekkel a szellemekkel. Mérkőzés előtt, megidézik a szellemeket, hogy vigyázzanak rájuk a ringben! A fejre fejpánt került /monkon/ amit mérkőzés előtt levesznek. A régi időben ez a fejen maradt, aminek elég szorosan kellett tartani a fejet. Úgy vélték harc közben nagyobb erőt, biztosít, de viseltek különböző amuletteket is, a sérülések elkerülésére, és hogy fokozza bátorságukat, ügyességüket. A ring sarkaiban a boxoló wai-krut mutat be, és bemutatja a ram muay nevű rituális táncot. Ez a szertartás egy, az isteneknek szánt üzenet, amelyben kéri, hogy testében egyesüljön a víz, a föld, a tűz, és a levegő ereje.

 
 
(C) Perfect Fight Club, minden jog fenntartva